Стотици картички, играчки и коледна украса подредиха децата от Неделното училище и Ателието по иконопис в храм „Света Троица“ – Стара Загора, за своя Пети рождественски благотворителен базар, който започна на 28 ноември. Събраните средства ще подпомогнат лечението на Ромина – 9-годишно момиченце, болно от левкемия.

Благотворителната кауза спечели сърцата на мнозина. Малките християни бързо получиха подкрепа от своите родители, от близки и приятели. Към инициативата на децата от Неделното училище при храм „Света Троица“ се присъединиха от Центъра за специална образователна подкрепа – Стара Загора; ДГ №55 „Незабравка“ – с. Хан Аспарухово; „Картичкофурии –блог за предизвикателства, идеи и вдъхновение“, както и обичайните им съмишленици Елена Гинзарова и Радослава Желязкова.

Инициативите на Неделното училище имат не само конкретна благотворителна цел. По традиция те са част от възпитанието на малките християни. Показват им на практика синергията на вяра и дела, помагат им да подготвят сърцата си за големите празници. Неслучайно от Фондация „Дякония и мисия“ посочват работата с децата от енорията на храм „Света Троица“ като вдъхновяващ пример, за който ще разкажат в онлайн среща от поредицата „В очакване на Спасителя“.

От Богословския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ високо оцениха начинанието – за да го подкрепят, поръчаха 100 рождественски честитки.

На гърба на благотворителните изделия е отбелязана банковата сметка в помощ на Ромина. Всяка картичка носи печата на храм „Света Троица“ – Стара Загора. Както и невидимия за очите печат на любовта и съпричастието.