Слава във висините Богу и на земята мир,

между човеците благоволение! (Лука 2:14)

***

В навечерието на Рождество Христово десетки християни от енорията на храм „Света Троица“, които са затруднени материално, получават за празника пакети с хранителни продукти. Благотворителният жест е станал традиция – повтаря се вече десета година. Всеки път средствата се осигуряват от едни и същи по-заможни енориаши на храма. И всеки път те настояват да останат анонимни – според евангелската повеля: „Кога правиш милостиня, нека лявата ти ръка не знае какво прави дясната, та милостинята ти да бъде скришом…“ (Лука 6:3-4).

***

Мирослав Ангелов

На 25 декември в храм „Св. Николай“ Н. Впр. Старозагорският митрополит Киприан ще постриже за иподякон и четец Мирослав Ангелов (на снимката). В бъдеще той ще помага по време на богослужение на клироса в храм „Света Троица“.

***

Картички РоминаПочти изцяло са изкупени картичките и играчките, изложени на благотворителния базар в помощ на Ромина. Към инициативата на децата от Неделното училище се присъединиха и други техни връстници, но от многото събрани честитки и коледна украса са останали единични бройки, защото добродетелното начинание предизвика широк интерес и съпричастност. След Рождество Христово от Неделното училище ще отчетат средствата, събрани за лечението на Ромина.